Γιατί έρχεται ο επισκέπτης στην Τήνο;

Για τη νυκτερινή ζωή , που του προσφέρει ξεφάντωμα μέχρι πρωίας; Για τις τουριστικά οργανωμένες παραλίες , όπου θα βρεί τα πάντα για τη διασκέδασή του και θα κάνει τα πάντα;
ΟΧΙ.
Και πιστεύω ως εδώ να συμφωνούμε όλοι.
Έρχεται, γιατί ο καθημερινός άνθρωπος έχοντας ανάγκη από ψυχική ηρεμία και χαλάρωση θα προσευχηθεί στην Παναγιά και θα γαληνέψει σε κάποιο από τα τόσο όμορφα σημεία του νησιού μας. Ο χώρος του Ι Ι Ε είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ακούγοντας τα σχόλια των προσκυνητών,όμως εκεί θα έρθουν γιατί προέχει το τάμα τους.
Το υπόλοιπο νησί, που τα τελευταία χρόνια με τις προσπάθειες όλων μας έγινε γνωστό για τη γραφικότητά του και την ιδιαίτερη εικόνα του, είναι ο μοναδικός λόγος για να παραμείνει ο επισκέπτης εδώ.
Οι μονοήμερες εκδρομές που έκαναν τα γραφεία για προσκύνημα, έγιναν διήμερες και τριήμερες γιατί πρόσθεσαν στο πρόγραμμά τους το γύρο του νησιού που συγγεντρώνει περισσότερο κόσμο πια, αφού ο ένας με τον άλλον κάνουν την καλύτερη διαφήμιση της Τήνου.Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι το έργο με τους αντιαισθητικούς πυλώνες θα γοητεύει το ίδιο με το σημερινό φυσικό τοπίο;
Τουριστική ανάπτυξη ναι ,υπό τον όρο ότι δεν θα θυσίασουμε ότι έχουμε αξιόλογο σε μια κοντόφθαλμη πολιτική που μόνο προς όφελός μας δεν θα είναι.
Αυτό που προσφέρει η Τήνος είναι σπάνιο.Χαρακτηρίστηκε χειροποίητο νησί. Πολλοί από αυτούς που συμφωνούν σήμερα με βιασμό της υιοθέτησαν αυτόν τον χαρακτηρισμό όταν χρειάστηκε.
Φέτος παρά τη μείωση του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, η Τήνος είναι σε καλύτερη θέση από άλλα νησιά. Μήπως αυτό διαπιστώνουν και κάποιοι γύρω μας
και προσπαθούν να μας βλάψουν;.
Αν καταφέρουν με τις δυνατότητες που έχουν το στόχο τους, θα μειώσουν και τον δικό μας τουρισμό.Γιατί όπως ξέρετε στην Ελλάδα δεν διορθώνουμε τα λάθη μας παραδειγματιζόμενοι από τους άλλους για να τους φθάσουμε, αλλά προσπαθούμε να τους κάνουμε χειρότερους ώστε να φανούμε καλύτεροι.
Νομίζετε ότι οι άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό, συγγραφικό ,πολιτικό, επιχειρηματικό κόσμο δεν είχαν την δυνατότητα να κάνουν κάπου αλλού το σπίτι τους; Οι απλοί άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έφεραν το μικρό τους κομπόδεμα και το ακούμπησαν στον τόπο μας δεν είχαν επιλογές;
Προτίμησαν όμως την Τήνο .Γιατί το έκαναν;
Κάτι τους έφερε και τους κράτησε εδώ, κάτι ιδιαίτερο, ξεχωριστό.
Aς σκεφθούμε καλά τι πάμε να κάνουμε, ας απαιτήσουμε λύσεις που δεν θα προσβάλλουν το χώρο μας και μας
Ας προσέξουν κάποιοι, γιατί με τη στάση τους συνδέουν το όνομά τους με την παρακμή του νησιού.
Αν μεταμορφώσουμε το τοπίο μας θα πρέπει να αναδιοργανώσουμε τη νυκτερινή ζωή.Να φτιάξουμε ξενυκτάδικα , χώρους πολλαπλής διασκέδασης, αφού θα απευθυνόμαστε αλλού , σε τουρισμό που ενδιαφέρεται μόνο για την νυκτερινές «δραστηριότητες» και ό,τι σημαίνει αυτό .
Σας έπεισαν ότι η υπάρχουσα παροχή ηλεκτρικής ενέργειας δεν καλύπτει τις ανάγκες μας .Ψάξτε το.Το γάζωμα της Τήνου από τα τέρατα εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.
Αξίζει να προσπαθήσουμε να πετύχουμε και μεις ότι η Άνω Σύρος και η Μύκονος , κάτι που θα είχαμε εξασφαλίσει τώρα, αν η πολιτική εξάρτηση κάποιων δεν τους υπαγόρευε κάθε φορά και διαφορετική στάση στο θέμα.


home