ΟΙ ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ,
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝΟ:


Καλώς ή κακώς (δυστυχώς για την Άνδρο το κακό έγινε) η Τήνος τροφοδοτείται ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΑ από το Εθνικό Δίκτυο Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος, ενώ το εργοστάσιο της Άνδρου παραμένει σε ψυχρή εφεδρεία (όπως αποκαλείται) για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Άρα δεν υπάρχει λόγος εγκατάστασης των ΠΥΛΩΝΩΝ μεταφοράς υψηλής τάσης, παρά μόνον εάν χρειαστεί να τροφοδοτηθεί και η ΜΥΚΟΝΟΣ (και όχι μόνο, γιατί τα σχέδια της ΔΕΗ αφορούν και άλλα νησιά) «πατώντας» στην καταστροφή και του δικού μας νησιού.
Εάν η ΔΕΗ πιεστεί να δεχτεί τον εκσυγχρονισμό του ήδη υπάρχοντος δικτύου της στο τμήμα από το εργοστάσιό της (της Άνδρου) έως τα ακραία δίκτυα της Τήνου, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ κανένα πρόβλημα διακοπής ρεύματος για πολλά ακόμα χρόνια.
Το εκβιαστικό δίλημμα, ή ΠΥΛΩΝΕΣ ή διακοπές, είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙ και ΚΑΛΟΥΜΕ τη ΔΕΗ να μας αποδείξει (με στοιχεία) πόσο ρεύμα έχει ή είχε έλλειψη τις ώρες που προβλέπουν ή υπήρξαν διακοπές ρεύματος. Τη Μύκονο την εξυπηρετούμε εδώ και πολλά χρόνια, σε βάρος της περιβαλλοντικής ομορφιάς του νησιού μας, με την ΜΠΑΛΑΝΤΕΖΑ Σύρου – Μυκόνου. Ας μας συγχωρήσουν οι γείτονες, αλλά η ΔΕΗ κι εκείνοι ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ (αν προσπαθήσουν: ίσως με υποβρύχια ζεύξη μέσω Σύρου ή κατά μήκος του θαλάσσιου χώρου της Τήνου) ΤΗ ΛΥΣΗ. Εμείς δεν θυσιαζόμαστε για τη Μύκονο, γιατί είναι σίγουρο, και δεν θα τους κατακρίναμε, ότι ούτε εκείνοι θα το έκαναν για μας.

ΤΗΝΙΑΚΟΙ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!


home