ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΝΟΥ Τήνος 17-8-2004
Τηλ. Επικ. 22830 25668 & 6932980390


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Συναυλία Λαυρέντη Μαχαιρίτσα – Χρήστου Θηβαίου στην Τήνο


Είναι γνωστός ο αγώνας που δίνουν εδώ και 11 χρόνια, κάτοικοι και φίλοι της Τήνου, για να μην εγκατασταθούν στο νησί 150 πυλώνες-ιστοί της Δ.Ε.Η. προκειμένου να διέλθει ρεύμα υψηλής τάσης 150 ΚV σε μήκος 33 χιλιομέτρων.
Παρά το γεγονός ότι η απόφαση αυτή της Δ.Ε.Η. έχει κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας (αποφ. 2805 / 1997) και το έργο έχει ακυρωθεί, η Δ.Ε.Η. αρνήθηκε να συμμορφωθεί και προχώρησε σε εργασίες εγκατάστασης της γραμμής. Για τον λόγο αυτό πλειάδα πολιτών του νησιού προσέφυγε στη δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα κατά της Δ.Ε.Η. και κατάφεραν να διακοπούν προσωρινά οι εργασίες.
Οι πολίτες υποστηρίζουν ότι η εγκατάσταση των πυλώνων γίνεται παράνομα με σκοπό την ηλεκτροδότηση άλλων νησιών και όχι για να καλυφθούν οι τοπικές ανάγκες, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπισθούν με εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος δικτύου και την εκμετάλλευση ήπιων μορφών ενέργειας (π.χ. αιολική). Όμως, όπως έχει διαφανεί τελευταία, η βούληση της Δ.Ε.Η. είναι να ξεπεραστούν τα όποια νομικά εμπόδια υπάρχουν και να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου, αδιαφορώντας για την ανεπανόρθωτη ζημιά που θα προκληθεί στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του νησιού.
Με σκοπό να αποτραπεί η καταστροφική αυτή εξέλιξη η Ένωση Πολιτών Τήνου με σειρά ενεργειών της (έκδοση ανακοινώσεων, συλλογή υπογραφών, παραστάσεις προς κάθε αρμόδιο φορέα και διοργάνωση εκδηλώσεων) επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή ευαισθητοποίηση και συμπαράσταση στον αγώνα της.
Έτσι, το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ, στην περιοχή Παλλάδα του Λιμανιού διοργανώνεται συναυλία-διαμαρτυρία κατά των πυλώνων με τους φίλους της Τήνου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Χρήστο Θηβαίο.

ΠΡΟΣ : Δ.Ε.Η. ΑΠΟ : ΒΑΣΙΛΗ ΑΛΕΞΑΚΗ , ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

ΤΗΝΙΑΚΟΙ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

Δεν θέλουμε τους πυλώνες της ΔΕΗ ...

ΠΥΛΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ - Ενημέρωση - Ιστορικό

Γιατί έρχεται ο επισκέπτης στην Τήνο;


home